5 yleistä virhettä frisbeegolfin rystyheitossa.

10.05.2020
88 536 Näkymät

Opi lisää Frisbeegolfin backhandheitto -tekniikasta täältä:
www.discgolfbootcamp.net/backhand

Meidät löydät
Nettisivuilta: www.frisbeegolfvalmennus.fi/
Facebookista: facebook.com/frisbeegolfvalmennus/
Instagramista: instagram.com/frisbeegolfvalmennus/

Kommentteja
 • 7:30 tatsiväpä

  aaduzerohaaduzeroh12 tuntia sitten
 • Tämä oli tosi hyvä. Teen noita kaikkia viittä virhettä, mutta korjaukset on helppo viedä peliin vaikka yksi kerrallaan ja tulosta alkoi tulemaan heti kun eilen kokeilin näitä. Tarkkuus ja pituus paranivat heti kun en kurottanut selällä vaan vaihdoin painoa jalalta toiselle.

  meichelimeicheliUukausi sitten
 • Kohassa 8:56 tulee kaikki tiivistettynä

  Petro KuokkanenPetro Kuokkanen3 kuukautta sitten
 • @5:20 miten päin sun lihaksisto oikeen toimii :D:D

  Y L L IY L L I3 kuukautta sitten
 • köyhät pelaa frisbeegolffia alottakaa saatana oikea golffi köyhät

  huore iinehuore iine4 kuukautta sitten
 • Tästä oli apua

  Valio MaisterValio Maister4 kuukautta sitten
 • Aivan kultaa koko video

  Veeti SaarelaVeeti Saarela4 kuukautta sitten
 • Älyttömän hyvä ja selkeä video! Kiitos videosta! Lisäksi ainakin tämä nyt näyttää olevan Helsingissä tämä video tehty, mahdattekohan tietää olisiko Turun seudulla samanlaista opastusta ihan livenä? Hieman kysyttävääkin jäi. Kysyms liittyy kahden videon hieman ristiriitaiseen informaatioon. Toinen video mistä puhun on julkaistu Disc Golf Suomi kanavalla ja siinä käsitellään taaksevientiä. Laitan linkin tähän siitä videosta. fistream.info/work/videot/Z86goqrNbJCTnnk Siellä nimenomaan sanotaan, että ei saisi viedä sitä kiekkoa täysin kello 6 vaan pitäisi nimenomaan yrittää viedä se kello 7 ennemminkin ja perusteluna tälle oli se, että jos sen vie klo 6, heitto alkaisi ns. roundaamaan. Onkohan se nyt eri asia kuin se mistä tässä puhutaan, vai onko se nyt jotain mitä itse en tajua.

  Eetu LaaksoEetu Laakso4 kuukautta sitten
 • ite joskus olin ihan ok rystyssä nytten huomaan että ei onistu olenkaa joten tätä kun katon minä huomaan helkutti mitähän heitän ihan väärin

  Leevi KauttoLeevi Kautto4 kuukautta sitten
 • Kiitos videosta. Tehkää seuraavaksi video 5 yleistä virhettä kämmenheitossa.

  Markus HämäläinenMarkus Hämäläinen5 kuukautta sitten
 • Mun kämmenpuolen heitossa on ongelma. Kiekko lähtee aina keikkuen liikkeelle. Johtuu varmaan ranteen kierrosta? Tässä mun eka video aiheesta fistream.info/work/videot/b8ZvrZqYh6XOvJM

  Ora HuhtiOra Huhti5 kuukautta sitten
  • @KarimB kiitos vinkistä Olen tuon oman videon jälkeen kehittynyt ja nyt asennon ollessa parempi, on pituuttakin löytynyt heittoon

   Ora HuhtiOra Huhti4 kuukautta sitten
  • @Ora Huhti myöskin ote kiekosta näyttää olevan väärä tuossa videolla. ilmeisesti ymmärrät englantia niin tässä linkki maailman parhaan kämmenheittäjän heittoklinikkaan jossa kertoo tekniikat yms. fistream.info/work/videot/frGIca_cgWbQtp8

   KarimBKarimB4 kuukautta sitten
  • Sain siihen neuvon viime viikolla Harjavallan discgolf radalla. Mun vartalon kierto oli heikkoa, joten korjaan sitä. Nyt lähtee ihan eri tavalla pitkiä heittoja.

   Ora HuhtiOra Huhti5 kuukautta sitten
 • Tosi hyvä video!

  AAP0AAP05 kuukautta sitten
 • Itse ihmettelen miksi aika moni videon vinkki oli juuri päinvastainen kuin monissa muissa pituuden kehittämistä hakevissa videoissa. En sano että ohjeet olisivat väärät, mutta onko tässä kuitenkin sitten kyse enemmän heittotottumuksista kuin totuuksista? Esim. fistream.info/work/videot/mtqgnsysoZvbz4E näkyy selvästi kuinka voimaa haetaan juuri matalammalta heittokorkeudelta (ei vaakasuorassa hartiatasolta) ja kropan asento on hieman etukenoinen. Taasen tällä videolla (fistream.info/work/videot/iNJ5iLa9bHvc0Gg) tätä etukenoisuutta perusteltiin juuri voiman lähteenä ja vartalon kiertoa korostetaan pyörähtävällä liikkeellä alhaalta eteen oikealle yläviistoon. Itse muutin omaa heittotyyliäni näiden suuntaiseksi ja aloin saamaan aiemmin niin väkinäiset ~75m heitot lähtemään vaivattomasti 80-90m väliin. Kiinnostaisi vaan miksi juuri tällaista edelläkuvattujen videoiden heittotyyliä pidetään virheellisenä ja virheenä osoitetaan juuri voiman puuttuminen, kun toiset videot korostavat näitä "virheitä" voiman lähteenä? Ajatuksia?

  Janne LepolaJanne Lepola5 kuukautta sitten
  • @Helsingin Frisbeegolfvalmennus kiitos vastauksesta. Hartikorkeus oli hieman liioiteltua, mutta esitelty heittokorkeus on tosiaan korkeahko linkattuihin videoihin nähden. Itsellenikin opetettiin juuri korkealta suorat vedot ja näin heitin pari kesää. Kuitenkin juuri avauksiin sain 10-15m lisää mittaa laskemalla heittoa ja ottamalla pienen etukenon, jolloin läpiviennin voima tuntuu välittyvän paremmin kiekkoon. Vielä en kuitenkaan sataan metriin yllä -- ilmeisesti kiekko ei saa riittävästi spinniä jotta se jaksaisi liitää pidemmälle, tai sitten loppusnäpissä ei ole vielä riittävästi nopeutta. Toisen videon baseball-tyylinen heittotyyli ihmetytti itseänikin, mutta kyseisellä videolla on useampi klippi radoilla/kisoissa heitetyistä avauksista, joissa tuo liikerata näyttäisi heittäjillä todellakin menevän enemmän 45 asteen kaarteella. Juuri tämä ero perinteiseen suoraan vetoon kiinnostikin ja siksi ajattelin kysyä asiasta. Haluan painottaa että tarkoitus ei ollut kritisoida vinkkejä, vaan hakea vaan selitystä erilaisille heittotavoille kokeneemman heittäjän näkökulmasta.

   Janne LepolaJanne Lepola5 kuukautta sitten
  • Moi, Tällä videolla opetetaan perusasioita ei max distancea. Ja keskitytään nimenomaan suoraan heittoon. Etukeno on hyvästä ja Hyzerflipeissä ja distancessa sitä laitetaan vielä enemmän. Se ei pois sulje mitään mitä opetan tässä. Hartiatasolta ei tietääkseni kukaan opeta heittämään. Drew Gibsonilla ei ole tuossa videolla yhtään mainitsemistani virheistä ja siksi pystyy heittämään myös todella pitkälle. Toisin kuin Brody, jolla on ainakin 3. mainitsemistani virheistä + monta muuta. Hänen pitäisi saada ensin perusteet kuntoon ennen kun alkaa repimään. Tuolla toisella linkkaamallasi videolla puhutaan nopeasti katsottuna aika eri asioista ja siksi on turha vertailla keskenään. Näyttäisi olevan myös Baseball/mailapeli taustainen kaveri ja yrittää tuoda liiaksi tuollaista golf swingiä frisbeegolfiin. Toimisi varmasti jos kiekkoja heitettäisiin varren kanssa. Näkemyksiä ja tyylejä on myös paljon erilaisia ja se tietysti aiheuttaa ristiriitoja. Tämä on todella moniulotteinen peli ja ihmiset ovat keskenään erilaisia, joten yhtä totuutta ei ole. Paljon pitää kokeilla ja etsiä mikä toimii parhaiten. Tsemppiä! 😊

   Helsingin FrisbeegolfvalmennusHelsingin Frisbeegolfvalmennus5 kuukautta sitten
 • Todella hyödyllinen video. Opin paljon uutta Suurkiitos! 😀😀

  Skuukkeli ProductionsSkuukkeli Productions5 kuukautta sitten
 • Hyviä neuvoja, mutta olisko mahdollista tehdä samanlainen video kämmen heitosta.

  AksuAksu6 kuukautta sitten
 • Kiitos. Oli todella hyödyllinen :) Huomasin, että teen nuo kaikki virheet.

  DeltreeDeltree6 kuukautta sitten
 • Mites kämmenheitto menee?

  kulkuri30kulkuri306 kuukautta sitten
 • no nyt oli hyödyllistä settiä! ite kiskonu tähän mennessä silmät kii täysillä ja ihmetelly seuraavana päivänä miks kaikki paikat on iha rikki.

  PandaStrollPandaStroll6 kuukautta sitten
  • PandaStroll Itellä loppu olkapääkivut seinään kun tekniikka kehittyi. Kannattaa todellakin opetella heittämään oikein.

   pierrearrpierrearr5 kuukautta sitten
 • Had no idea what you were saying but i need all the help i can get so i watched it anyway 😂

  Rext0rRext0r6 kuukautta sitten
  • Oh ur the tiktok guy. Love ur videos btw

   Kanninen MaijaKanninen Maija4 kuukautta sitten
  • Simple translations for you. 1. Don't let your elbow drop during pull through. 2. Get wide enough stance. Smaller stance doesn't build as much force. 3. When reaching back, focus on the right position when reaching. If you're aiming to throw at 12 'clock, then your reachback should be at 6 'clock 4. When reaching back don't arch your back. It makes the throw more inconsistent and you also increase the chance of throwing too high. You also lose power 5. Don't be too tense. Don't shrug your shoulders etc. You don't get enough leverage and you might get rounding of form easily. Be firm but relaxed. Hopefully this helped in someway!✌

   FirstName LastNameFirstName LastName6 kuukautta sitten
 • Pitäis kyllä päästä tän kaverin valmennettavaks

  Kalle KilliäinenKalle Killiäinen6 kuukautta sitten
 • Olen mielestäni ihan ok heittämään olen 14 ja pituutta lentää noin 120 mutta teen noista ainakin 2 ja 2 muut lievästi. Aina voi olla parempi.

  Panu KitunenPanu Kitunen6 kuukautta sitten
 • Hyvät vinkit👌

  Henrik FlyktHenrik Flykt6 kuukautta sitten
 • Oisko seuraavana ihan, että kuinka siitä kiekosta täytyy pitää milloinkin kiinni. Aloittelijahommaa, mutta voisi tuosta olla jollekin kokeneemmallekin hyötyä. Hyvä video oli tämä!

  Attack444 444Attack444 4446 kuukautta sitten
 • Aika monta tekniikka videota on tullu katottua. En muista että ois missään aiemmin kerrottu tosta kyynärpään viemisestä mahdollisimman eteen. >>>> testaamaan. Ja toinen on tuo selkä suorana homma, aika monesti tulee kurkoteltua taaksepäin.

  theprosertheproser6 kuukautta sitten
 • Tosi hyvä video! Lisäisin kutosena ajoitus 👌

  Dan PDan P6 kuukautta sitten
 • Erittäin hyviä pointteja, kiitos!

  snafuRsnafuR6 kuukautta sitten
 • Hyvä video. Ite aina vaa heitelly fiilispohjalta ja ilman mitää tekniikkaa nii nyt lähtee heitot varmaa vähä paremmi ku yleensä :)

  HugoHugo6 kuukautta sitten
 • Klo 18 oikein sanoo Jalle tonnin ratingilla, klo 19-20 oikein sanoo Rauli. Onpa sekavaa @1min-> fistream.info/work/videot/Z86goqrNbJCTnnk Jos johonkin pitää luottaa niin tasaisuuteen. Hyvä pätkä tämä! Keep it up sir!

  Ville MäkiVille Mäki6 kuukautta sitten
  • Näyttäisi olevan Raulilla perustavanlaatuinen ongelma tuossa demonstraatiossa. Tiputtaa kyynärpään kylkeen kiinni ja silloin käsi ei luonnollisesti mahdu kulkemaan. Eli perinteisesti yhtä virhettä on lähdetty korjaamaan toisella.

   Helsingin FrisbeegolfvalmennusHelsingin Frisbeegolfvalmennus6 kuukautta sitten
 • Nämä on hyviä neuvoja.

  Jari Latva-HakuniJari Latva-Hakuni6 kuukautta sitten
 • Siis onko tämä kaveri nyt suomalainen vai virolainen

  Vili RantanenVili Rantanen6 kuukautta sitten
  • Mitähän väliä sillä on?

   Henri PuurulaHenri Puurula6 kuukautta sitten
 • Hyvä video!

  nenalousnenalous6 kuukautta sitten
 • Ite oon 3v heittäny ikää 15v. Kämmentä heitän yleensä draiveissa Blizzard champion boss lentää sen 100m kämmenellä. Mutta draiverit ei Lennä rystyllä kuin noin 50m tai 60m vaikka olisi helppo heittoinen draiveri Tai väylä draiveri. Mikä on ongelma? Ja normaali champion boss lentää myös sen 80-90m

  lenni _lenni _6 kuukautta sitten
  • @BananaSopuli jyy pitääpä kokeilla

   lenni _lenni _6 kuukautta sitten
  • @lenni _ Aa juu. No sitten kaiketi harjoitusta vaan. Kokeile heittää välillä kokonaisia kierroksia pelkästään rystyllä.

   BananaSopuliBananaSopuli6 kuukautta sitten
  • @BananaSopuli nii et oon heittäny midaril ja farwayllä rystyy mut ei lennä

   lenni _lenni _6 kuukautta sitten
  • Kannattaa vaihtaa hitaampiin kiekkoihin. Kiekot kuten boss tarvitsee kovan käden ja hyvän tekniikan että ne saa lentämään kuten kuuluisi. Kokeile ensinalkuun jotain 5-9 nopeuden fairway driveria. Simon lizotten sanoin: "Distance drivers are useless for 90% of players."

   BananaSopuliBananaSopuli6 kuukautta sitten
  • @Lari joo no eipö tuosta hyvin paljoa haittaa ole ollut oman paikka kunnan radalla. Yks rata on jossa ois hyvä osata heitää rysty mutta se on sen verran lyhyt että saan sen heitettyy par tai birdie

   lenni _lenni _6 kuukautta sitten
 • En ymmärrä mitä vikaa on ns. "wide releasessa" eli taakseviennin aikana kiekko viedään n.klo 7:mään. Monet pro-tason heittäjät hyödyntävät siitä saatua voimaa heittääkseen kauemmas mm. kevin jones heittää hyvin leveällä taakseviennillä.

  Leevi VironenLeevi Vironen6 kuukautta sitten
  • Tuli kokeiltua tuotakin. Kovalla vetonopeudella satutti rannetta. Räväkästi lähti kuitenkin, mutta en jatkanut tyyliä.

   timo puikkonentimo puikkonen3 kuukautta sitten
  • @ttstreamer ttstreamer Oakleyn heittotyyli on muutenkin kuin paviaanin suorittama. Ei pysty kattelemaan kun se pomppii kuin aropupu ja vetää kädet 7-13 asentoon reachbackin aikana. Hauska mies, olen tavannutkin kyseisen kaverin. Mutta heittotyyli on niin omintakeisen vammanen, että en ottaisi mallia siitä.

   Jay KeesJay Kees6 kuukautta sitten
  • @ttstreamer ttstreamer Löytyy tuolta myös alamäkeä, suoraa, hysseä ja antsaa missä suora taaksevienti. Mutta löytyy myös vinoa.. Paulilta löytyy siis kaksi erilaista tapaa heittää ja hänellä molemmat toimii. 😊 Ei näytä olevan väliä miten vie taakse jos on mcbeast.

   Helsingin FrisbeegolfvalmennusHelsingin Frisbeegolfvalmennus6 kuukautta sitten
  • @Helsingin Frisbeegolfvalmennus aika huono esimerkki ottaa heitto jossa heitetään todella korkealle ylöspäin. fistream.info/work/videot/i5iafsm_YZu6xoU tuosta videosta vaikka ensimmäinen heitto. Voi etsiä lisää tuoreempiakin. McBeth on yllättäen pelaaja jonka tekniikkaa foorumeilla seurataan paljon ja heittää leveällä taakseviennillä.

   ttstreamer ttstreamerttstreamer ttstreamer6 kuukautta sitten
  • @ttstreamer ttstreamer McBeth ei vie klo 7:ään. Tässä video: fistream.info/work/videot/iK6peqjIgZXTsXE Nuo muut vievät vinoon, mutta käsi palaa suoralle linjalle lähtösuunnan mukaan heti kun veto alkaa. Se on tärkein. Ja jos käden vie jo taakseviennissä klo 6, niin se vähentää muuttujia.

   Helsingin FrisbeegolfvalmennusHelsingin Frisbeegolfvalmennus6 kuukautta sitten
 • Paljon hyviä vinkkejä joita en ole kuullut, vaikka olenkin kolunnut FIstreamn heittotutoriaaleja.👍

  Arthur SchoultzArthur Schoultz6 kuukautta sitten
 • Nää vinkit autto paljon ja myös se kun en ollu ikinä heittänyt power gripillä ja luulin et sillä ei saa lähtee suoraa mutta kun kokeilin nii pituutta tuli lisää aika hyvin

  Joel SaviniemiJoel Saviniemi6 kuukautta sitten
 • Loistava Kiitos ! Ps 6v harjoitellut väärin !

  juha lehtolajuha lehtola6 kuukautta sitten
 • After watching your video I was able to figured out my mistakes. Thank You.

  Raven YangRaven Yang6 kuukautta sitten
 • Kiitos tästä! Itsellä on ollut paljon vaikeuksia rystyssä ja tästä oli paljon apua. 😊

  Elmo NuutinenElmo Nuutinen6 kuukautta sitten
  • Mahtavaa, kiva kuulla! 😊

   Helsingin FrisbeegolfvalmennusHelsingin Frisbeegolfvalmennus6 kuukautta sitten
FIstream